Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Špagety s kyslou kapustou: Talianska cestovina s tradičnou chuťou Slovenska

Potrebujeme: 1/2 balíčka špagiet, 200 až 250g kyslej kapusty (najlepšie z LIDLA z konzervy), 1 väčšiu cibuľu, 100 - 120g údenej prerastenej slaninky nakrájanej na rezančeky, 1.5dcl kečupu, akúkoľvek zmes korenia napr. na pizzu, soľ, 1.5dcl vody.

Špagety s kyslou kapustou

Ako na to: špagety si uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme v hrnci. Cibuľu si nakrájame na jemnejšie, kapustu si dáme na tanier a niekoľko krát ju poprekrajujeme, aby sme ju mali nakrájanú na jemnejšie. Vo väčšej panvici s pokrievkou si na troške oleja urestujeme cibuľu aj so slaninou do zlatova, asi tak 5-7 minút. Potom pridáme kapustu, zmes korenia, premiešame, podlejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a cca 10 minút pomaly podusíme. Občas premiešame. Potom pridáme kečup a ešte 5 minút podusíme. Medzitým ochutnáme a prípadne dosolíme podľa vlastnej chuti.

Špagety s kyslou kapustou

Špagety s kyslou kapustou

Špagety s kyslou kapustou

Špagety s kyslou kapustou

Nakoniec pridáme uvarené špagety, dobre ich premiešame s omáčkou a prehrejeme. Môžeme podávať.

Špagety s kyslou kapustou

...

Niečo nové do kuchyne?