Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Špenátová roláda

Potrebujeme: 400g mrazený špenátový pretlak, 100g hladkej múky, 2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, mletý muškátový oriešok, soľ (1/4 čajovej lyžičky) Plnka: 125g masla, 3 črievka tavený syr - napr. Bambino, 2 uvarené vajcia, zelená jarná cibuľka, žltá, zelená a červená paprika, čierne mleté korenie, soľ.

Ako na to: rozmrazíme špenát, ku ktorému pridáme žĺtky, múku, lisovaný cesnak, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme k zmesi, primiešavame zľahka. Na plech dáme papier na pečenie, ktorý ešte namastíme stuženým tukom. Zmes rovnomerne rozotrieme na papier a pečieme pri 180° 12-15 minút. Po upečení zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku - nakrájame si papriku, cibuľku a vajíčka na drobné kúsky. Vymiešame maslo s taveným syrom a pridáme ostatné suroviny. Plnku rovnomerne rozotrieme na roládu, zrolujeme, zabalíme naspäť do papiera alebo fólie.

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Špenátová roláda

Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny.

Špenátová roláda

...

Niečo nové do kuchyne?