Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Chrumkavý Švábkový koch: Tradičný slovenský recept od starých mám z Liptova

Potrebujeme: za hrsť kačacích alebo bravčových oškvarkov alebo slaniny, olej, soľ, 2 vajcia, 1 cibuľa, za hrsť petržlenovej vňate, misku očistených zemiakov.

Švábkový koch

Ako na to: očistené, pokrájané zemiaky si uvaríme v osolenej. Scedíme a dobre postláčame na pyré. Oškvarky, cibuľu, vňať pokrájame nadrobno. Cibuľu speníme, pridáme oškvarky, chvíľu orestujeme. Zmes pridáme k roztlačeným zemiakom. Ďalej pridáme vňať, dve vajíčka, dobre premiešame a zmes dáme na vymastený pekáč. Pre efekt na zmesi vidličkou urobíme ryhy – vlnky. Pečieme asi 1 hodinu pri 180 stupňoch do chrumkava.

Švábkový koch

Švábkový koch

Švábkový koch

Švábkový koch

Podávame so zaváranou zeleninou, alebo kyslou kapustou.

Švábkový koch

...

Niečo nové do kuchyne?