Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Švábkový koch

Potrebujeme: za hrsť kačacích alebo bravčových oškvarkov alebo slaniny, olej, soľ, 2 vajcia, 1 cibuľa, za hrsť petržlenovej vňate, misku očistených zemiakov.

Švábkový koch

Ako na to: očistené, pokrájané zemiaky si uvaríme v osolenej. Scedíme a dobre postláčame na pyré. Oškvarky, cibuľu, vňať pokrájame nadrobno. Cibuľu speníme, pridáme oškvarky, chvíľu orestujeme. Zmes pridáme k roztlačeným zemiakom. Ďalej pridáme vňať, dve vajíčka, dobre premiešame a zmes dáme na vymastený pekáč. Pre efekt na zmesi vidličkou urobíme ryhy – vlnky. Pečieme asi 1 hodinu pri 180 stupňoch do chrumkava.

Švábkový koch

Švábkový koch

Švábkový koch

Švábkový koch

Podávame samostatne so zaváranou zeleninou, kyslou kapustou alebo ako prílohu.

Švábkový koch

...

Niečo nové do kuchyne?