Potrebujeme: 4 vajíčka, syr Hermelín, 4PL nátierkového masla, trošku olivového oleja, soľ, korenie.
Ako na to: na panvici si zohrejeme trošku oleja. Do panvice pridáme rozbité vajíčka a miešame kým nestuhnú (prakticky si urobíme praženicu). Do praženice pridáme len tak rukou natrhaný hermelín a za stáleho miešania ho rozpustíme (čím menšie kúsky syra, tým rýchlejšie sa rozpustí). Zmes necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes dáme do misky, pridáme 4PL nátierkového masla, osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak chceme mať konzistenciu pomazánky podobnú praženici, stačí ju vymiešať varechou, ak ju chceme mať pekne hladkú, tak ju rozmixujeme ponorným mixérom a odložíme do chladničky.
TIP: podávame s čerstvým tmavým pečivom. Chuť pomazánky je trošku neutrálna, takže sa k nej výborne hodí akákoľvek čerstvá zeleninka. Hermelín môžeme nahradiť aj iným syrom výraznejšej chuti, napr. Nivou.