Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Zapečené zemiaky s kuracinou

Potrebujeme: 800-1000g zemiakov, 2ks kuracích pŕs, konzervu krájaných šampiňónov, 300g tvrdého syra, 3 vajíčka, smotana na varenie, 2 menšie cibule, olej (najlepšie olivový), soľ, korenie, zmes korení (akú nájdeme doma, napr. grilovacia zmes a pod.).

Zapečené zemiaky s kuracinou

Ako na to: mäso si umyjeme, nakrájame na malé kocky, osolíme, okoreníme, prekvapkáme olivovým olejom a prstami premiešame. Cibuľu si nakrájame na pol mesiačiky. Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Zapekacú misu potrieme troškou oleja, dáme do nej zemiaky, ktoré osolíme okoreníme a posypeme zmesou korenín. Zemiaky premiešame. K zemiakom pridáme mäso, cibuľu a scedené šampiňóny a všetko rovnomerne premiešame. Zemiaky zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov piecť na cca 45 minút. V strede pečenia môžeme zemiaky vybrať a premiešať. Počas pečenia si rozbijeme vajíčka a zmiešame ich so smotanou. Vidličkou ich trošku pretrepeme. Syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.

Zapečené zemiaky s kuracinou

Zapečené zemiaky s kuracinou

Zapečené zemiaky s kuracinou

Zapečené zemiaky s kuracinou

Po 45 minútach zemiaky vyberieme, premiešame, zalejeme vajíčkami so smotanou a zasypeme syrom. Vložíme do rúry a ešte 15 minút dopečieme už bez alobalu. Podávame so zaváranými uhorkami alebo s čerstvou zeleninou.

Zapečené zemiaky s kuracinou

Niečo nové do kuchyne?