Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Zapekaný baklažán

Potrebujeme: 1,0kg baklažánu, olej, hladká muka na obalovanie, 2 konzervy lúpaných paradajok, soľ, 350g mozzarelly, čerstvú bazalku, maslo na vymastenie zapekacej nádoby, 4PL parmezánu.

Ako na to: baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme ho a necháme 30 minút až hodinu odpočívať. Opláchneme tekutinu, ktorú baklažán "vypotil" a dobre ho usušíme čistou utierkou. Kolieska zľahka obalíme v múke, prebytočnú múku odklepeme. Potom baklažán opečieme na rozpálenom oleji do červena, necháme odkvapkať na papierovej utierke. V hrnci si rozohrejeme olej, pridáme lúpane rajčiny, osolíme a zprudka varíme cca 20 minút, pokým omáčka zredukuje a zhustne. Do zapekacej nádoby vymastenej maslom rozložíme plátky baklažánu tesne vedľa seba v jednej vrstve. Prelejeme ho polovicou rajčinovej omáčky, posypeme vrstvou mozzarelly a parmezánu, rozložíme natrhané lístky bazalky. Postup opakujeme ešte raz. Rúru si vyhrejeme na 220 stupňov a dáme zapekať cca na 35 minút do zlatista.

Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán

Keď hotový baklažán vyberieme z rúry, pred podávaním ho necháme niekoľko minút odstáť.

Zapekaný baklažán

Niečo nové do kuchyne?