Potrebujeme: 6 veľkých mrkiev, 1 veľký petržlen, 1 viazanička petržlenovej vňate, 1 cibuľa, 1 paprika, 1 rajčina, 1 malý karfiol, 2 veľké zemiaky, 1 kocka zeleninového bujónu, ochucovadlo KLASIK, vegeta, olej.
Ako na to: mrkvu si nakrájame na rôzne tvary (kolieska, menšie rezančeky), petržlen na menšie kúsky. Na oleji si opražíme mrkvu s petržlenom, pokiaľ „pustí“ mrkva farbu. Zalejeme to vodou (cca 3 litre). Pridáme kocku bujónu, vňať, celú ošúpanú cibuľu, celú rajčinu a papriku, vegetu, tekuté korenie KLASIK a prikryté pokrievkou varíme do zmäknutia mrkvy. Medzitým si zemiaky nakrájame na kocky a karfiol si rozoberieme na malé „ružičky“. Stonku karfiolu nakrájame na malé kocky.
Zemiaky a karfiol pridáme do polievky a zakryté varíme do zmäknutia všetkej zeleniny. Po uvarení servírujeme. TIP: Namiesto karfiolu môžeme použiť brokolicu.