Potrebujeme: balíček cestovín (špirálky, kolienka), 2ks vykostených kuracích stehien, 1 petržlen, 1 mrkva, 1 cibuľa, vegeta, čierne mleté korenie, soľ, 2PL kečupu, 1PL paprikovej pikantnej pasty, 1 syr v črievku, olej, mlieko.
Ako na to: cibuľu si nakrájame na jemno, petržlen a mrkvu na nastrúhame na strúhadle, mäso si nakrájame na malé kocky. V hrnci si rozpálime olej, cibuľu s mrkvou a petržlenom si na ňom usmažíme. Potom pridáme mäso a restujeme, kým sa nám mäso nestiahne. Keď máme mäso stiahnuté, pridáme kečup, paprikovú pastu, soľ a korenie. Premiešame a podlejeme 0,5L vody. Pomaly varíme do zmäknutia mäsa.
Po uvarení mäso pridáme syr v črievku a miešame do jeho roztopenia. Ak máme omáčku hustú, zriedime ju mliekom. Ak je riedka, zahustíme ju lyžicou polohrubej múky. Podávame s cestovinami podľa vlastného výberu.