Recepty


„Chutné recepty na každý deň“

Zemiakové lokše

Potrebujeme: zemiaky (8ks), hladká múka (5 lyžíc), soľ.

Ako na to: uvaríme ošúpané zemiaky (najlepšie deň vopred aby trocha odstáli). Uvarené zemiaky vymiešame na kašu. (! V každom prípade ďalej pracujeme s vychladnutými!) Zemiaky zmiešame s múkou (múku pridávame postupne - ak sa nám cesto bude zdať už dosť tuhé múku už pridávať netreba) a soľou a vypracujeme na vláčne cesto. Z vypracovaného cesta spravíme valec, ktorý rozdelíme na malé bochníky (cca vo veľkosti päste). Z každého kúsku vypracujeme guličku a rozvaľkáme na tenko. Pečieme bez oleja na rozohriatej pancivi alebo platni.

Zemiakové lokše

Zemiakové lokše

Zemiakové lokše

Zemiakové lokše

Servírujeme s kúskami masla a kefírom.

Zemiakové lokše

Niečo nové do kuchyne?